~Hârţogarii şi… „naveta spaţială către Dumnezeu“!!!

Doru Ţuluş cel celebru, procurorul-şef al DNA, după ce a fost exonerat de orice vină şi acuzaţie, cu privire la abuzuri, nereguli etc. – a fost întrebat, de o ziaristă, aflată în disperare de cauză: „Bine, domnule procuror-şef, dar cu dezordinea şi neregulile din sectorul dvs., cum rămâne?!” – a răspuns, solemn precum profetul Isaiia: „Voi acoperi totul cu hârtii!”

Păi, chiar aşa! Ce ar mai putea să facă altceva, un slujbaş de stat al României de azi?! Hârţoagele salvează mârţoagele!

Pe timpul lui Ceauşescu, Dumnezeu să-l ierte, birocraţia atinsese culmi destul de respectabile – iar şefii de prin instituţiile de pe unde „tăceau şi furau” (…deh, doar erau „parohiile” lor…), cum să apară, muritorilor de rând, „ca lacrima” de curaţi?! Se ascundeau sub hârţoage…

A fost asasinat Ceauşescu – Dumnezeu să-l ierte, n-am să înţeleg niciodată, deplin, de ce… – poate pentru că refuzase să se ascundă, şi el,  sub mormane de hârţoage… – şi a venit drăguţa de „democraţie”…Minune mare!!!… – dar maldărul de hârţoage este şi mai mare, creşte, ca Făt-Frumos, într-o zi, cât pe vremea „tiranului” – într-un an!!!  N-a existat director de şcoală, din reţeaua de învăţământ, care să nu urle, în oricare Consiliu profesoral: „Acoperiţi-vă de hârtii!!! Altfel nu scăpaţi de răspundere!!!”…Poftim?! De răspundere?! Care răspundere?…Păi, spre exemplu, un elev, în aşteptatea profesorului, sau chiar cu profesorul în clasă, bagă degetele-n priză şi…cum altfel?…moare…Cum iese „organizatorul locului de muncă” – „basma curată”, „lacrima Christi”?! Simplu: prin hârtii/hârţoage!!! Dacă elevul a semnat procesul verbal de protecţia muncii, e ca şi cum respectivul elev n-a murit!!! Ci…a înviat, întru preasfintele şi miraculoasele hârţoage!!! Profesorul nu mai poate avea remuşcări, insomnii…dacă e acoperit de hârtii!…

A murit un elev pe trecerea de pietoni, sau înafara ei…De ce îl plângeţi?! Undeva, într-un sertar (aiurea! – acum, în cadrul şcolilor, SUNT CAMERE ÎNTREGI, SPECIALE, CARE DEPOZITEAZĂ PROCESELE VERBALE…ş.c.l.) – este un proces verbal, privind „prelucrarea regulilor de circulaţie către elevi”…Totul e salvat…(mai puţin viaţa năvlegului de copil, pe care l-a storcit TIR-ul…).

Un bloc a sărit în aer, fireşte, ducând spre o lume mai bună, cca. 100 de locatari…Nu-i nimic! NU S-A ÎNTÂMPLAT NIMIC!!! Fiţi convinţi că firma de gaze are O STIVĂ, MĂCAR CÂT BLOCUL „SĂRIT”…de procese verbale, prin care, cum altfel, „mortul/morţii e/sunt de vină” etc. etc.

Ce miraculoasă metodă au găsit birocraţii, pentru eliminarea/purgarea de conştiinţă/suflet: SFINTELE HÂRŢOAGE!!!

…Văd că nimeni nu găseşte în el îndemnul şi revolta legitimă (aş zice eu…dar cine m-ascultă pe mine?!…) de a striga, din fundul bojocilor, odată pentru totdeauna, văzând cum, în lumea asta, a instituţiilor birocratice, se adună himalaie întregi de hârţoage, absolut inutile, la care s-a muncit pe brânci, zi şi noapte, în vreme ce treburile cu adevărat grave şi vitale au fost lăsate baltă: „HO! AJUNGE, HÂRŢOGARILOR!!! MAI APUCAŢI-VĂ ŞI VOI DE VREO TREABĂ, ŞI LĂSAŢI-NE ŞI PE NOI, SĂ NE FACEM TREABA, PENTRU CARE AM FOST MENIŢI ŞI PENTRU CARE NE-AM TOCIT COATELE PE BĂNCILE TUTUROR ŞCOLILOR, O VIAŢĂ ÎNTREAGĂ!!!”

…Mă întorc la sectorul pe care-l cunosc cel mai bine – „parohia” adomniţească: învăţământul…Şcolile de azi se confruntă cu probleme pe care, înainte de 1989, nimeni nu şi le-ar fi, măcar, imaginat : o lipsă totală de motivaţie (a elevilor, dar şi a profesorilor,  faţă de „carte”/”făcutul cărţii”…), subfinanţare tragică, de se uită elevii, toată ziua, nu la profesori şi la materialele lor didactice, ci la tavan… – făcând pariuri: „Cade azi…sau cade mâine… – peste noi şi peste deştepţii ăştia de profi?!”… – te trezeşti, de la o zi la alta, ca diriginte sau simplu profesor, că orbeşti: azi nu-l vezi pe un elev din banca a treia, mâine nu vezi patru elevi din primele bănci…poimâine dispar clasele cu totul…”Doamne, ce-i cu mine?!” – şi vrei să-ţi iei învoire, ca să faci coadă la Oftalmologie …Nu te ajută! Nimic şi nimeni nu te mai ajută!!! Elevii au devenit, peste noapte, BA CHIAR FĂRĂ ŞTIREA PĂRINŢILOR, CARE DORMEAU ÎN ACELAŞI PAT CU EI!!!… –  „căpşunari” în Spania, „măslinari” prin Grecia, „ şuţi”prin Germania etc. Chiar nimic să nu te mai ajută să-ţi re-capeţi percepţia vizuală?! Ba bine că nu!!! Du-te fuguţa la cabinetul din şcoală, pe uşa căruia scrie „CALITATE”!!! Acolo îţi vei redobândi nu doar vederea, ci vei căpăta chiar…noi „vederi”: totul este excepţional      (… „de bine”, cum altfel?!), elevii sunt mai muncitori, conştiincioşi, responsabili şi…prezenţi (în tot felul!), mai mult decât niciodată…(şi scrie acolo şi din ce cauze: au ascultat, în sfârşit…nu sfaturile profesorilor diriginţi… – astea-s prostii de „boşorogi”!!!  – ci pe „Animal X”, „Rinocer Y” sau „Mistreţ Z” – … şi, în general,  pe toţi rocker-ii şi punk-erii tămăduitori ai Pământului!!!…- că veni vorba: tare ieftin se mai vând tinerii de azi!!!… – nici nu-şi dau seama că sunt cumpăraţi/mituiţi, cu câte o zarvă/infern sonor/ă, care scormoneşte în ei, ca gheara dracului, cele mai josnice instincte…)  – nu-i aşa că v-a venit la loc nu doar vederea, ci şi…inima?! Totu-i „naşpa”, „marfă” şi „OK”!!! Profesorii se întrec în realizări „epocale”, cu aceşti elevi mereu prezenţi…prin senina şi constanta lor absenţă… – profesorii au intrat în MAREA ÎNTRECERE (socialistă?…non-socialistă?…liberală? …- mai reflectăm la „nomenclatură”… – dar parcă tot ne sună în urechi „Ilenuţa tractorista”…sau, poate mă înşel: „Coana Miţa biciclista”…?!) …şi, ce să mai zicem?! Totul e MUUUULT mai bine decât înainte şi, în general, trăim într-un rai…Un rai „celulozic”…

Spune lumea că doar calculatorul şi Internetul, eventual televizorul –  sunt „dumnezeii” salvatori ai epocii noastre…Eu aş adăuga, din toată inima, şi această miraculoasă şi atât de re-vitalizantă, fortifiantă etc. „virtualitate hârţogărească…” . Fără ea…ne-am simţi mai…puţin oameni…Aşa…- ei, aşa, chiar dacă SUNTEM ne-oameni, ne simţim … SUPRA-OAMENI!!! Dumnezeu?! Ce nevoie mai ai de Dumnezeu, când sfânta hârţogăraie învie oameni, modifică realitatea, cu 180 de grade (…de fapt, cu 360…- dar asta n-o ştim decât noi…sssttt!) etc.?!

 …Acum vreo trei ani, ducându-mă, pe coridor, spre clasa unde aveam oră, am avut o viziune coşmarescă: UN MORMAN IMENS , CÂT O PIRAMIDĂ, DE HÂRŢOAGE, MERGÂND PE DOUĂ PICIOARE!!!…Nu era, mi-am dat seama ulterior, decât o colegă de-a mea, mai mică de statură, pe care, deci, o depăşea, în înălţime, piramida de hârţoage… – colegă care urma să se prezinte la doamna ei inspectoare de specialitate, în vederea iminentului examen de definitivat…Inspectoarea a uitat cu desăvârşire că mai există şi locaşul numit „sală de clasă”, cu elevi cărora biata mea colegă se străduise, din răsputeri, timp de doi ani şi ceva, să le „inculce” ideea că mai există şi alte limbi decât cea a lui Becali…de exemplu, Româna şi Franceza…Credeţi că, măcar o clipă, ne-numita (acum…) de mine inspectoare, s-a lăsat intimidată, de faptul că i-am reamintit (în calitatea mea de „şef de catedră”…), de această „realitate vetustă”, precum că munca profesorului adevărat se face şi se vede la ora cu elevii, la „munca de la catedră”, iar nu în hârţoagele „montane”/”montagnarde”?! Aţi ghicit din prima: NICI VORBĂ!!!…Şi i-a dat respectivei colege „suficient”…în sensul că piramida de hârţoage trebuia să fie MUNTE!!!

…Aşa că, din partea actualului MEC, toată lumea, elevi şi profesori, se poate duce frumuşel acasă, 365 de zile (cu nopţi cu tot!) din an… – cu o singură condiţie: să lase, pe masa din cancelarie, la fiecare 15 septembrie, HÂRDĂUL CU HÂRŢOAGE…Atât…Nu-i, oare, dumnezeieşte de frumos şi…”de calitate”, TOTUL, în fascinanta noastră Românie (…ca şi în celelate birocraţii terestre, de altfel…căci, ce o fi altceva decât o imensă/stufoasă birocraţie de păcălici, mult trâmbiţata Uniune Europeană?! …Sau alte astfel de organisme so-lemne…”ejusdem farinae”?!)???!!!

…A propos de hârţoage, deci şi, implicit, de dosare…Ieri-seară, pe 23 octombrie 2007, când am deschis televizorul, m-a pocnit drept în nări, cu repercusiuni ale durerii drept în moalele capului, o putoare insuportabilă…de picioare nespălate şi de minte încreţită…”M-am prins” imediat de ce şi ce era: de pe „sticlă”, mă privea…emisiunea „Între bine şi rău”, a lui Liviu Mihaiu, care stă, ca moderator, numai în partea dreaptă a ecranului…Că mânca tahâm cu lingura mare, despre dosarele preoţilor şi ierarhilor ortodocşi (…CARE SUNT CIUMA ROMÂNIEI!!!… – Ortodoxia asta, câtă insomnie provoacă unora… – …de ale celor catolici ori greco-catolici, ori sectanţi de toată mâna şi minciuna, nici n-a fost vreodată vorba, fireşte…), că nu înţelegea (cum naiba?! – păi verbul „a înţelege” este chiar antonimul lui „Liviu Mihaiu”!) ce înseamnă martiriul preoţilor ortodocşi, pentru a salva cultura şi cultul dumnezeiesc al Neamului Românesc… – ci înţelegea doar „martiriul” rabinului-şef Moses Rosen, dinainte de 1989, care ar fi spus (de parcă noi n-am fi ştiut-o de mult!) că „se înţelege şi cu Diavolul, numai să propăşească Comunitatea evreiască din România” (… conjuncţia cu valoare adverbială  „şi” era complet de prisos… – iar de „propăşit”… „se propăşeau” coreligionarii eminenţei sale Moses Rosen prin Mossad, mai rentabil decât prin Securitatea românească, pe spinările arabilor sfârtecaţi de rachete…şi ale „fraierilor/fraieriţilor” lumii…) – că-că-că… – astea toate le ştiam de mult. Genialitatea gibonesco-mihăi(u)nă este celebră, de-acuma…Invitaţii săi (excepţie făcând, că nu se poate niciodată Rai fără Şarpe… – Gabriel Andreescu…), însă, chiar şi hârţogarul de la CNSAS (Laurenţiu Tănasă), ba chiar şi „defectorul patriot”  Liviu Turcu…au păstrat dreapta măsură, în discursul lor, mai ales după intervenţia vehementă a dlui Dan Ciachir, care a subliniat că, orice preot, în regimuri proclamat atee, are o misiune sfântă de împlinit, faţă de Neamul pe care trebuie să-l aducă în faţa lui Dumnezeu, şi, deci, orice preot a fost tratat cu mult mai multă severitate, violenţă, de Securitate (…cel puţin violenţă psihică…dar ţin minte că îmi spunea un bun prieten de-al meu că, pe cam toţi absolvenţii de seminar, caiafele din MApN îi repartizau după recrutare,  separat, la Caracal, în batalioane disciplinare, şi anume în sectorul cu homosexuali… – nu-l întrebaţi pe Ceauşescu din groapă, nu tot răscoliţi praful din hârţoagele prefabricate ale preoţilor! – …una bucată dosar a „scăpat”, MINUNE!!! – „persoană importantă, nu spui ţine!”… – arsă, acea „una/unica bucată dosar”, de înseşi blagorodniciile lor, „securiştii”…?! – mai bine întrebaţi-i „ de sănătate” pe cei care, EFECTIV, au fost torţionari şi au creat, PREMEDITAT!!! –  imaginea de infern, pentru regimul naţional-comunist, al lui Ceauşescu!!! – şi nu trebuie să faceţi drum lung, nu aveţi a vă deranja multe „poştii”, că vă stau chiar sub nas, prin Parlament şi prin „încrengăturile” Mafiei guvernamentale…).

Nu, nimic din ce s-a discutat nu era, pentru mine, nou… – când, deodată, pe scrolul emisiunii a apărut „panseul de milioane” al unui „tânăr elev” gălăţean: „Biserica e o prostie! Americanii tocmai au trimis o navetă spaţială către Dumnezeu!”

Ei, vedeţi ce fel de lighioane naşte Epoca Hârţogarilor/Hârţoagelor cretine?! Ce să mai comentezi, la una ca „asta”, care reflectă, drept „culme a intensităţii intelectuale”, cât de preţios este, în orice şcoală, din România contemporană, sectorul celulozo-faraonic, numit „Calitate”?! Nu-ţi vine nici măcar, precum slobodului la gură show-man TV, Mircea Badea, să-i zici, cu buzele maxim umflate: „BBBOULE!”…Pentru că, chiar dacă boul se supune (…dar fără „instrucţiunile” vitale din flagelul hârţoagelor!), şi este „manipulat” de plugar sau căruţaş… –  are el un stoicism cvasi-religios al tăcerii, de care sus-menţionatul „tânăr elev” gălăţean nu s-a contaminat…Ioc! Păcat…

Totdeauna, epocile de hiperdimensionare a birocraţiei hârţogăreşti (care acoperă, de fapt, o gravă şi letală corupţie fizică şi morală!!!) au prefigurat căderea Marilor Imperii…Roman, Otoman…urmează cel „Bush-man”… – dar, salvaţi-vă, măcar voi, cei care nu faceţi/refuzaţi să faceţi parte din imperiile Prostiei, Hoţiei Generalizate şi Crimei Mondializate (…”mondializare”, pentru a ne face complici la dezastru, pe toţi…precum comunismul bolşevic tindea să facă, în ultimele lui ceasuri, cât mai mulţi „membri de partid”… – n-a apucat, totuşi, să-i facă pe toţi…)!!!…dar acoperite prin HÂRŢOGĂRIA STRIVITOARE ŞI SUFOCANTĂ DE VIAŢĂ/ADEVĂR/SUFLET(deci, de HRISTOS, Cel din sufletele noastre…!!!).

NU ACCEPTAŢI HÂRŢOGARO-CRAŢIA!!!…Altfel, veţi trimite, şi voi, „navete” spre Dumnezeul Măgarilor…unde veţi constata că e VID…Numele spiritualist al „vidului”?! Se cunoaşte!!!

prof. dr. Adrian Botez

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: